Etusivu

 

Saatat varmaan miettiä mihin Oulun Baarin suosio perustuu? Ja miten kaikki sai oikein alkunsa?

Eihän yleensäkään mikään tapahdu sattumalta - sama pätee myös Oulun Baariin. Vaan taustalla on rohkeus, uskallus ja intohimo. Mutta myös vahva osaaminen ja kokemus, sekä valtava määrä työtä. Ja tietoisuus siitä, että jokainen päivä asiakkaiden tyytyväisyys pitää ansaita uudelleen.

Kaikki alkoi rakkaudesta, osaamisesta, palveluhenkisyydestä ja palavasta halusta kehittää ja kehittyä. Kun Anneli Jaakkolan osaamisen, kokeilemisen ja kokemuksen kautta syntynyt taito ja intohimo ruoan valmistukseen sekä sen tarjonnan kehittämiseen yhdistettiin Jouko Häkkisen pitkään elintarvikealan kokemukseen ja innovointikykyyn, oli perusta nykyisen kaltaiselle Oulun Baarille syntynyt.

Tuon Annelin rakkauden hyvään ruokaan ja herkullisiin leivonnaisiin voit maistaa jokainen päivä meillä Oulun Baarissa käydessäsi. Hänen reseptejään, vahvaa osaamistaan ruoan valmistamisessa ja koko toimitusketjussa hyödyntävät myös muut ravintolat ja ketjut toiminnassaan.

Joukon innovointikykyyn ja ekologiseen toimintatapaan taas törmäät pestessäsi autosi Suomen hienoimmalla pesukadulla Pesukunkussa tai ladatessasi sähköautoasi energiatehokkaasti Maikkulan latauspisteissä.

 

Laanilan aika

Annelin ja Joukon ensimmäinen yhteinen yritys Häkkinen & Jaakkola Ky aloitti toimintansa vuoden 1990 alusta Oulun Kesoil Motorest Laanilassa. Ensi töikseen uudistettiin ravintolan ilme ja ruokatarjonta. Annelin osaamisen ansiosta herkulliset lounaat tekivät heti alusta pitäen kauppansa. Yhdessä Oulun ensimmäisistä seisovista pöydistä asioi yhdeksänkymmentäluvun alussa jokainen päivä noin kaksisataa tyytyväistä lounasasiakasta.

Vuoden 1990 lokakuussa myös Laanilan huoltamotoiminta siirtyi heidän hallintaansa. Näin alkoi Annelin ja Joukon ura bensiinikauppiaina. Yrittämisen riskit ja uhkakuvat valuuttaluottoineen tulivat matkan varrella tutuiksi, mutta palava halu kehittyä ja palvella koko ajan kasvavaa asiakaskuntaa ajoi pariskuntaa eteenpäin.

Ovi Laanilassa kävi tiuhaan ja tyytyväisiä asiakkaita riitti. Vaikka vuonna 1998 oven kahvan väri vaihtui vihreästä siniseksi, ei sekään asiakkaita haitannut. Neste Oyj osti tuolloin koko Kesoil Oy:n liiketoiminnan Suomessa.

Joukon Amerikoista ostama edistyksellinen, Oulun ensimmäinen harjaton autopesu osoittautui menestykseksi. Pitkät autojonot tyytyväisine asiakkaineen odottivat vuoroaan Laanilan huoltoaseman pihalla. Odotellessa oli hyvä hetki nauttia Annelin loihtiman seisovan pöydän anneista tai kupillinen kaupungin parasta kahvia leivonnaisineen.

 

Koko perheen voimin

Myös Jaakkola-Häkkisen perhe kasvoi yrittämisen lomassa. Perheen esikoispoika Jussi - nykyinen Oulun Baari Oy:n hallituksen puheenjohtaja syntyi vuonna 1991. Tänä päivänä yritystoiminnassa mukana omistajina olevat, Anna syntyi kaksi vuotta myöhemmin, ja perheen kuopus Annika vuonna 1997.

Sukupolven vaihdoksen myötä he ovat nyt myös vastaamassa paikan päällä päivittäisestä toiminnasta, mutta eihän Anneli ja Joukokaan ole malttaneet yrittämistä lopettaa. Oulun Baarista löydät koko perheen muun henkilökunnan ohella jokainen päivä asiakkaita palvelemassa.

 

Oulun Baarin synty

Vuonna 2000 Anneli ja Jouko ostivat Oulun Osuuspankin omistuksessa olleen konkurssipesän huoltamokiinteistön Oulun Maikkulasta. Epäilijöitä riitti - ei noin syrjäisessä ja huonokuntoisessa paikassa voisi toiminta millään kannattaa. Mutta tämä ei Annelin ja Joukon uskoa uuteen paikkaan vähentänyt, vaan riskejä pelkäämättä he alkoivat suunnitelmallisesti kehittämään Maikkulan kiinteistöä ja sen toimintaa. Oulun Baari Oy -nimen uusi yritys sai Naantalissa kauppiaiden palaverissa. Yhteistyön jatkaminen Nesteen kanssa oli luonteva jatko aiemmalle. Uusi sopimus solmittiin vuonna 2002.

Kaksituhattaluvun alusta Oulun kaupunki on kasvanut joka suuntaan, myös Maikkulan ympäristössä. Alueelle on tullut paljon lisää kerros- ja omakotitaloasutusta. Myös työpaikkojen määrä Oulun eteläpuolella on lisääntynyt, joten laadukasta ruokaa arvostaville Oulun Baari on lähellä.

Mutta tullaan noutopöydän ääreen kauempaakin lounastamaan, kahville, iltaruokaa nauttimaan tai mukaan hakemaan. Kainuuntie kulkee Oulun Baarin vieressä, eikä moottoritielläkään kulkeville ole Poikkimaantietä pitkin pitkä matka poiketa Maikkulassa. Monet Oulun ohi kulkevat ovatkin löytäneet Oulun Baarin vakituiseksi pysähdyspaikakseen.

 

Kaupungin paras ruokavalikoima

Omaa ruoanvalmistusta ja seisovaa pöytää kehitettiin jo Laanilassa saatujen oppien pohjalta eteenpäin. Valikoimaa täydentämään otettiin myös Kotipizzan pizzavalikoima vuonna 2001. Tavaran pääasiallisena toimittajana jatkoi edelleen Kesko Oyj. Myös A’la Carte -annokset otettiin valikoimaan mukaan. Noista päivistä laajentunut ja jalostunut, maukas A’la Carte -valikoima tarjoaa kulinaristisen vaihtoehdon.

Vuonna 2007 Baarin Grillin perustamisen myötä valikoimaan tulivat myös omat, itse suunnitellut hampurilaiset. Pitkä yhteistyö Oulun Kärppien kanssa poiki henkilökunnan kehitysriihessä nimensä saaneille hampurilaisille ja annoksille hyvinkin kiekkoaiheiset nimet, kuten Baarinkapteeni, Ylämummo, Nuija, Raankkari, Dumari, Sentteri, Auraränni, Filmaaja ja Niitti. Ei mitään ketjutavaraa, vaan maukkaita, ja suuremmankin nälän poistavia, suussa sulavia hampurilaisherkkuja.  Nuo suosikit löytyvät vielä tänäänkin Oulun Baarin listoilta.

Aivan vuoden lopussa 2011 yhteistyö Kotipizzan kanssa päättyi. Jo seuraavana päivänä, ensimmäinen päivä tammikuuta 2012 tarjolla olivat täysin omaa kehitystyötä olevat maukkaat Baarin pizzat, joissa ei makua tai täytteitä säästellä. Taas tarvittiin Maikkulan yläkerrassa kehitysriihtä, jossa saivat nimensä omat pizzat, kuten Annan ideoimat Toripolliisi ja Äläpä hättäile. Viimeksi mainittu nimi on muuten syntynyt Joukon mielisanonnasta. Hätäilemällä kun ei Oulun Baaria ole koskaan kehitetty, vaan Annelin ja Joukon, muun perheen ja henkilökunnan kanssa yhdessä innovoimalla, mutta aina joka kohdassa asiakkaan tarpeet ja toiveet edellä.

Oulun Baari on tänä päivänä Pohjois-Suomen suosituin lounaspaikka. Sen kattava noutopöytä tarjoaa vuoden jokainen päivä uusia makuelämyksiä. Päivän lounaslistan tai koko viikon listan löydät aina näiltä sivuiltamme.

 

Jatkuvaa uudistumista

Vain muutos on ollut kiinteistöjen osalta pysyvää. Laajennukset, rakennusprojektit ja muutostyöt ovat olleet Oulun Baarin historiassa lähes jatkuvaa. Vuonna 2000 hankittu Maikkulan kiinteistö on vuosien varrella kauttaaltaan uudistettu ja laajentunut jo useampaan kertaan. Alkuperäinen asiakaspaikkojen määrä on kasvanut sadasta nykyiseen reiluun kolmeensataan.

Myös mittarikenttä uudistettiin kokonaan vuonna 2002. Jo seuraavana vuonna rakennettiin rakennuksen takana oleva lisäsiipi varastoineen ja yläkerran kabinetteineen. Samalla toteutettiin myös henkilökunnalle uudet, toimivat sosiaali- ja taukotilat.

Laanilasta ja muualta maailmalta saatujen kokemusten perustella vuonna 2003 alettiin Oulun Baari Maikkulaan suunnittelemaan autojen pesukatua, joka pystyisi nopeammin palvelemaan suurtakin määrää asiakkaita. Upouusi suomalaisen Tammermatic Oy:n toimittama pesukatu ”Jokke’s street” otettiin käyttöön 2004. Tällä kertaa nimi ei syntynytkään henkilökunnan toimesta yläkerran kabinetissa, vaan sen keksi pitkän linjan oululainen jääkiekkopersoona Sami Mettovaara.

Asiakasmäärän kasvun takia ravintolan laajennus käynnistyi vuonna 2006 pohjoisen, Kainuuntien suuntaan. Näin asiakaspaikkoja saatiin saliin lisää. Samalla laajennettiin ja uudistettiin keittiötä vastaamaan kasvaneeseen tarpeeseen.

Koska uusi pesukatu ei mahdollistanut paketti- ja kuorma-autojen pesua, aloitettiin jo muutaman vuoden kuluttua suunnittelemaan ja rakentamaan rakennuksen eteläpäähän korkeampaa pesuhallia, joka valmistuikin vuonna 2014. Näin voitiin palvella paremmin myös suurempien autojen omistajia.

Koko ajan kasvavan asiakasmäärän ja heidän ajoneuvojensa takia vuonna 2018 tonttimaata ostettiin lisää ja parkkialuetta laajennettiin yli kaksinkertaiseksi. Se mahdollisti myös rekkojen parkkipaikat takapihalla.  Samoin rakennettiin kasvavaan tilatarpeeseen Oulunlahden tien suuntainen varastohalli. Hallissa sijaitsee varastotilan lisäksi oululaisen innovaatioyritys Cactoksen valmistamat, sähkön käytön tehokkuutta lisäävät energiavaraajat.

Oulun Baari Oy:n yrityshistorian suurin, yli puoli vuotta kestänyt laajennusprojekti käynnistyi juuri ennen koronaepidemian alkua vuonna 2020. Koko ravintolasali ja keittiö uudistettiin. Muutos lisäsi asiakaspaikkojen määrää yli kahdellasadalla. Energiatehokuutta lisäämään talon katolle rakennettiin lähes koko katon peittävät aurinkopaneelit. Salin uuden raikkaan ilmeen, kuten kaikki muutkin viime vuosien uudistukset on suunnitellut oululainen Pave-arkkitehdit.

Maikkulan pesukadun uudistaminen tuli ajankohtaiseksi vuonna 2020. Mallia käytiin katsomassa niin USA:sta kuin Ruotsistakin. Lopulta päädyttiin kaikkein uusinta ja ekologisinta tekniikkaa tarjoavaan Pesukunkku-pesukatuun. Sitä palvelemaan korkeaan pesuhalliin rakennettiin Suomessa täysin ainutlaatuinen veden kierrätysjärjestelmä. Näin yhden auton pesuun käytetään vain noin kolmekymmentä litraa puhdasta vettä. Ovathan vastuullisuus ja ekologisuus olleet yksi Oulun Baarin keskeisistä arvoista koko toiminnan ajan. Lue lisää vastuullisuudestamme.

Keväällä 2024 Oulun baarin yläkerta uudistettiin, ja otettiin käyttöön viihtyisä aulatila ja kolme nykyaikaisella neuvottelutekniikalla varustettua kokoustilaa. Uudistetut yläkerran kolme, ja ravintolasalin yhteydessä olevat toiset kolme kabinettia tarjoavat helpon tavan asiakkaittemme erilaisille tapaamisille tai palavereille Oulun Baarin laadukkaine ruoka- ja kahvitarjoiluineen. Oululainen pitkäaikainen web- ja infonäyttö-toimittajamme Galaxo Oy on toteuttanut tilojen nettipohjaisen varausjärjestelmän, jolla voit varata kokoustilan tarjoiluineen käyttöösi milloin tahansa.

Viimeisin uudistus on toukokuussa 2024 avattu Oulun Baarin pesukatua vastaavalla tekniikalla toteutettu Oulun Toppilassa avattu toinen Pesukunkku-pesukatu yhä kasvavaa autopesu -asiakaskuntaamme palvelemaan. Uutuutena Toppilan pesukatu tarjoaa myös auton kestovahauksen. Lue lisää Pesukunkku-sivuiltamme.

 

Matka jatkuu

Pitkän matkan olemme tulleet yhdessä asiakkaittemme ja yhteistyökumppaneittemme kanssa niin yrityksenä kuin perheenä siitä, kun Anneli ja Jouko aloittivat Laanilassa Motorest-ravintolassa kolmekymmentäviisi vuotta sitten.

Mutta edelleen saman herkullisen Annelin ruokakokemuksen ja ystävällisen palvelun voit kokea Oulun Baarissa jokainen päivä. Ja saatatpa saada matkaasi täyden vatsan lisäksi myös hymyn.

Annelin ja Joukon viitoittama työ jatkuu yhdessä Jussin, Annan ja Annikan ja koko muun henkilökunnan toimesta – aina asiakkaittemme parhaaksi.

Tervetuloa Oulun Baariin jokainen päivä!